Inzichten

/ Inzichten / 2017 – Grayling Nederland blikt terug

Free thinking from Grayling people

2017 – Grayling Nederland blikt terug

17th januari 2018


2018 is in volle gang, de eerste productlanceringen en events zijn alweer achter de rug en de plannen voor 2018 zitten in de uitvoeringsfase. Bij een PR-bureau heb je bijna nooit tijd om terug te blikken want we werken nu eenmaal in een branche waar het gaat om nieuws en trending topics. Toch willen we nog een keer stilstaan bij de gave projecten voor onze klanten in 2017 en daarom hebben we de highlights op een rijtje gezet. We kunnen hier natuurlijk niet alles noemen, dus wil je meer weten over hoe Grayling je kan helpen met Public Relations, Crisiscommunicatie, Public Affairs of Social Media, laat het dan vooral weten, dan nemen we direct contact met je op.

Introductie Jaguar I-PACE
Voor de Jaguar I-PACE Concept heeft Grayling een VIP media design presentation georganiseerd. Deze concept car was op dat moment de enige I-PACE ter wereld. Voor een dag was deze auto in Nederland en daarvoor werd een selecte groep journalisten uit de Benelux uitgenodigd. De locatie voor dit event was Landgoed Wolfslaar, een perfecte locatie in Breda voor een Benelux event.


Nikon Instameet
Om het 100-jarig bestaan van Nikon te vieren, hebben we een succesvolle Instameet georganiseerd tijdens Unseen Amsterdam 2017. De grootste influencers op het gebied van fotografie waren hierbij aanwezig, met als gevolg een grote zichtbaarheid voor het merk Nikon op social media.   

                         


John West gaat voor duurzame tonijn
Voor John West (Thai Union) heeft Grayling significant bijgedragen aan een campagne ter bewustwording van de duurzaamheids-initiatieven bij John West onder consumenten. Een combinatie van een traditionele Public Relations campagne en een social media campagne leidde tot een aanmerkbare verhoging van het bewustzijn over de initiatieven bij John West.


Hilton’s strategie op BNR en in de Telegraaf
Grayling heeft ter gelegenheid van de aanstelling van een nieuwe Europese baas geregeld dat hij live op BNR nieuwsradio meer kon vertellen over de ontwikkelingen in de hospitality markt in Nederland en de plannen van het bedrijf voor de komende jaren. 

Grayling heeft voor Hilton ook een interview in de Telegraaf geregeld en een samenwerking met de populaire blogster Anniek van Wonderen opgezet om zo jongeren te interesseren voor een baan in de hospitality.

 

Lancering Unfold voor G3 Spaces
G3 Spaces, toonaangevend speler in ‘smart spaces’, vroeg Grayling om voor de media de allereerste demonstratie in de wereld te organiseren van de Unfold. De Unfold heeft ingeklapt de afmetingen van een container, maar ontvouwt zich met één druk op de knop tot een compleet huis of kantoor. Vanuit Nederland hebben we de wereldwijde lancering van de Unfold gecoördineerd waarbij we nauw samen hebben gewerkt met onze collega’s in andere landen. De lancering heeft wereldwijd meer dan 80 miljoen mensen bereikt.

 

PUMA Velvet Rope event in Koninklijke Schouwburg Den Haag 
Grayling heeft voor PUMA een event georganiseerd ter promotie van de opening van de Intersport Flagshipstore in Den Haag en de PUMA Velvet Rope trainingscollectie. Op uitnodiging van Grayling was er een selecte groep van 14 fit influencers aanwezig voor een indrukwekkende PUMA x Intersport workout. De social posts van deze influencers hebben meer dan één miljoen vrouwelijke consumenten met interesse in fitness en fashion bereikt.

 

KwikFit Dashboardlampjestest
KwikFit merkte dat veel automobilisten niet of nauwelijks kennis hebben van de lampjes op hun dashboard. Terwijl een lampje op het dashboard waarschuwt voor een probleem, blijven sommige automobilisten doorrijden en soms kan dit leiden tot onherstelbare schade aan de auto. Grayling heeft voor KwikFit een dashboardlampjes test laten ontwikkelen voor Facebook waarmee automobilisten op een leuke manier meer leren over hun dashboard. Na drie maanden hadden al meer dan 10.000 mensen meegedaan aan de dashbaordlampjestest.

 

SMEG Masterclass Hidde de Brabander
Voor de introductie van SMEG’s nieuwste staafmixer organiseerden we een masterclass met tv-patissier Hidde de Brabander. Hij creëerde twee overheerlijke Italiaanse winterse recepten waarbij de staafmixer en andere klein huishoudelijke apparaten van SMEG werden gebruikt. Top journalisten en influencers werden uitgenodigd voor deze exclusieve workshop. Het resulteerde in prachtige social (bereik >500k), web en print coverage van de recepten en SMEG producten en het was een zeer geslaagde netwerk-gelegenheid.


Grayling Team

Laatste Inzichten

6th februari 2018


Facebook Changes: Forget What you Thought You Knew

Reese Maabich, Head of Digital Campaigns Grayling Continental Europe, analyses what the recent change to the Facebook algorithm means for brand pages.Using Facebook is being at mercy of the social...

Lees meer

8th december 2017


Six things every professional communicator needs to know for 2018

Grayling’s global head of strategic services, Jon Meakin introduces the agency’s annual trend forecast.Studies consistently show that we are exposed to around 10,000 marketing messages a day. And...

Lees meer

29th mei 2017


CNTB Out of Office Campagne door Grayling en BBDO wint SABRE Award

The fully integrated multi-market and multi-channel Out of Office Award campaign, developed for the Croatian National Tourist Board (CNTB) by Grayling Austria, Croatia and Germany together with BBDO...

Lees meer